HometopmenuNieuwstopmenuOver KernkrachttopmenuDienstentopmenuThema'stopmenuTechniekentopmenuContact
Kernkracht Advies
Technieken

In mijn coachingspraktijk maak ik gebruik van verschillende 'tools', zoals The Work van Byron Katie, mijn Jungiaanse psychologische kennis  én van astrologie. Deze laatste is een zeer effectieve manier om heel snel tot de kern te komen.

Astrologie en coaching
De astrologie is als een klok die aanwijst hoe laat is het. Het geeft inzicht hoe we geneigd zijn te functioneren, welke thema’s er spelen. Het werkt als een kompas, maar uiteindelijk bepaal je zelf wat je ermee doet. De horoscooptekening is een grafische weergave van de hemelkoepel op het moment van geboorte. Niemand heeft dezelfde horoscoop, ieder mens is dus uniek. Met
uurhoeken, jaaroverzichten en karakterschetsen kan ik je helpen om  bewust te  worden, bewuster te gaan leven en bewuste keuzes te maken. Het woord horoscopie betekent letterlijk ”uurzien” , astro betekent de sterren en logos is kennis.

Leren van je schaduwkant
Elk teken heeft een verborgen schaduwkant. Deze wordt maar zelden uitgesproken, maar is zeker de moeite waard om naar te kijken. De mens heeft de neiging om dat wat hij niet bij zichzelf herkent juist bij anderen te zien. We zijn een combinatie van licht en donker en alle elementen die in ons zitten projecteren we op de buitenwereld. Durf jij het risico te nemen en te zoeken naar de zin van je patroon? De horoscoop komt overeen met ons karakter en deze is gelijk aan het lot, onze relaties weerspiegelen ons karakter. Ligt het echt aan die ander, zou het niet aan jezelf kunnen liggen?

Van jezelf houden
Het is ook leuk als jij jezelf echt goed leert kennen. Je ontwikkelt je ironie en je neemt jezelf niet meer zo serieus. Het is een kunst om de humor van je eigen 'fouten' in te zien. Kortom, je leert relativeren. Van jezelf houden betekent dat je ook je minder leuke kantjes aanvaardt. Het is prima als je vriendelijk en boosaardig bent, het is lekker om intelligent en stom te zijn en we hebben allemaal een vrouwelijke en een mannelijke kant. Bemin uw naasten als uzelf, maar hoeveel mensen houden werkelijk van zichzelf?

 

Homebottom menuNieuwsbottom menuOver Kernkrachtbottom menuDienstenbottom menuThema'sbottom menuTechniekenbottom menuContact